Adventi gyertyák – meghittség az ünnepi időszakban

Varázsoljon melegséget otthonába különleges adventi gyertyáinkkal

Adventi gyertyák – hangulatos pislákoló fények egy különleges időszakban. Mint tudjuk, a karácsonyi időszakot a nyugalom és az érzékiség jellemzi. Az adventi gyertyák a bennsőséges időszak kulturálisan mélyen rögzült szimbólumai. Nem hiányozhatnak egyetlen adventi koszorúról sem, és egy ünnepélyesen megterített asztal sem tűnik teljesnek a gyertyák nélkül, melyeken hangulatos fényt varázsolnak. Szimbolikus szempontból az adventi gyertyák sokat kifejeznek: az adventi koszorún a fényt testesítik meg, amely hétről hétre növekszik. Ez az egyre növekvő világosság a karácsonykor ünnepelt Jézus születésének várakozását hivatott szimbolizálni. De természetesen nem szükséges vallási jelentőséggel bírniuk, sokak számára egyszerűen az asztal, a szekrények vagy az ablakpárkány díszítésének részei.

Adventi gyertyák az év leghangulatosabb időszakához

Milyen lenne az advent gyertyák nélkül? Valószínűleg fele annyira sem lenne szép és meghitt. Az adventi gyertyák megvilágítják az adventi koszorút, és kellemes hangulatot teremtenek a karácsony előtti időszakban. A Regina Kreatív Gyertyastúdió adventi gyertya kínálatában olya darabokat talál, amelyeknek különleges varázsa van, egyedi dekoratív motívumokkal hívják fel magukra a figyelmet és az Ön kívánságai szerint személyre szabottak!

Az adventi koszorú és az adventi gyertyák lerövidítik a karácsonyi várakozást

Az adventi gyertyáknak nagy hagyománya van. Az adventi gyertya fénye Jézus születésének várakozását szimbolizálja. A karácsony keresztény jelentése így kerül a középpontba. Ha közelebbről megvizsgáljuk az „advent” szót, kiderül, hogy a kifejezés a latin nyelvből származik, és „érkezést, várakozást” jelent. A legelső adventi koszorút Johann Hinrich Wichern tervezte. A teológus és pedagógus Hamburgban élt. A koszorúval a szegény gyerekeket akarta megörvendeztetni. A koszorún húsz kis és négy nagy gyertya volt. Minden egyes meggyújtott gyertyával fényesebben ragyogott a fény. Idővel az adventi koszorú négy adventi gyertyával ellátott koszorúvá fejlődött, egy gyertya minden adventi vasárnapra.

Az adventi gyertyák sok otthonban megtalálhatók karácsony előtt. A különböző variációk számos lehetőséget kínálnak. A klasszikus kerek koszorú mellett léteznek hosszúkás, fenyő zöldjéből készült, négy gyertyával díszített formák is. Gyakoriak a szokatlan formájú elrendezések is. A gyertyák számos színben kaphatók, bár a klasszikus színek, a piros, az ezüst, az arany és a fehér abszolút időtállóak. A 19. század vége óta a négy gyertyát tartalmazó adventi koszorú a karácsony előtti időszak szerves részét képezi.

Az adventi gyertyáknak azonban nem kell mindig kvartettként megjelenniük. A Regina Kreatív Gyertyastúdió  adventi gyertyái önállóan is ugyanolyan vonzóak. Személyre szabhatja az adventi díszeket. A stílusos adventi gyertyák nem csak saját otthonába illenek. Ha irodában dolgozik, az adventi gyertyákkal egy kis karácsony előtti vidámságot vihet a munkahelyi légkörbe.

Az adventi gyertya jelentése

Az adventi koszorúnak és az adventi gyertyáknak keresztény szimbolikája van. A kerek koszorú állítólag a Föld körforgását jelképezi, és a négy égtájat is tartalmazza. Az alakja egy gyűrűre hasonlít, és a gyűrűhöz hasonlóan nincs eleje és vége. A fenyő zöldje a reményt és az életet szimbolizálja. Az adventi koszorút az adventi gyertyák koronázzák meg. A gyertyáknak különleges jelentése is van. A keresztény hagyományban az első gyertyát Krisztus eljövetelének szimbólumaként ismerik el. A második gyertya a békét és Jézus születését hangsúlyozza. A harmadik gyertya az örömöt és a szívélyességet szimbolizálja. A negyedik gyertya Isten szeretetét jelképezi.

Biztonsági utasítás a gyertyák használatához

DIN EN 15494 szerinti biztonsági utasítás